Spanguolės yra tikras vitaminų užtaisas.
Spanguolėse gausu imunitetą stiprinančių vitaminų C, P, PP, B1, B2, B6. Jose daug įvairių mineralinių medžiagų – kalio, kalcio, fosforo, geležies, mangano, cinko, vario, stroncio, aliuminio, boro, nikelio, jodo, nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio ląsteles saugančių antioksidantų.
Taip pat medžiagų, kurios naikina bakterijas ir virusus, slopina uždegimus.
Kadangi žmogaus organizmas gerai pasisavina spanguolėse esančias mineralines medžiagas, jas naudinga vartoti nuolat, saikingais kiekiais.
Naujausiais moksliniais tyrimais nustatyta, kad spanguolės padeda atsinaujinti ir žarnyno mikroflorai.
Dar keletas spanguolių gerųjų savybių:
– padeda išvengti šlapimo takų infekcijų
– padeda išvengti aterosklerozės ir infarkto
– saugo dantenas ir skrandį
– stabdo vėžį ir senatvę
– stabdo kai kurių rušių akmenų susidarymą inkstuose
– stiprina kapiliarus
DĖMESIO! Spanguolių nepatartina vartoti sergant ūminiu skrandžio ir žarnyno uždegimu, sergant inkstų akmenlige, skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opalige, esant padidėjusiam skrandžio sulčių rūgštingumui.
Teksto komentarai