Žalinga

Būkite atidūs! Iš Kinijos atkeliauja plastikiniai ryžiai


Turbūt jau net nereikia kartoti, kad privalome prisižiūrėti ką valgome – kadangi tai turi didelę įtaką mūsų sveikatos būklei.

Būsite šokiruoti sužinoję, kad iš Kinijos atkeliauja nauja tendencija – ryžiai iš plastiko! Taip, gerai perskaitėte, iš plastiko.

Ekspertai teigia, kad netikras ryžių pakaitalas pagamintas iš saldžiųjų bulvių, bulvių ir sintetinės dervos (dar žinoma kaip plastikas).
Sumaišyti, visi šie ingredientai, įgauna grūdų formą, primenančią ryžius. Tada jie apipurškiami chemikalais, kad įgautų kvapą ir atrodytų kaip aukštos kokybės ryžiai.
Todėl yra labai sunku, tokius plastikinius ryžius, atskirti nuo tikrųjų, laukuose užaugintų ryžių grūdų.
Vaizdo įraše apačioje matosi vienas iš tokių ryžių gamybos metodų:



Šiuos ryžius bandoma platinti pačioje Kinijoje bei besivystančiose pasaulio šalyse.
Todėl būkite atidūs, pirkdami ryžius visada skaitykite etiketes ir atkreipkite dėmesį į kilmės šalį.

Suvalgius tris dubenėlius tokių ryžių yra tas pats kas suvalgyti plastikinį maišelį. Tai gali būti pavojinga ir sukelti rimtų virškinimo problemų.
O plastikinius ryžius valgant kasdien, pasekmės gali būti mirtinos.

Keletas patarimų kaip atskirti tikrus ryžius nuo netikrų:

  • Supilkite ryžius į puodą su vandeniu. Tikrieji ryžiai nugrims į dugną, o dirbtiniai liks plūduriuoti.
  • Išvirkite dubenėlį ryžių ir palikite ant stalo keletui dienų. Jei ryžiai tikri, jie pradės gesti, jei dirbtiniai – išliks “švieži”.
  • Jei verdant ryžius vandens viršuje susidaro storas sluoksnis – ryžiai netikri.
  • Pabandykite uždegti keletą ryžių grūdų, jei jie netikri, degs ir skleis plastiko kvapą.

Apie autorių

Liepa Gradauskaitė

Liepa Gradauskaitė

Manęs dažnai klausia: "Liepa, ar sunku gyventi sveikai?" Atsakau, kad kartais sunku pradėti gyventi sveikiau kuomet turime daug nenaudingų įpročių. Tačiau pradėjus domėtis ir supratus, kad sveikas gyvenimas nėra vien tik draudimai ir apribojimai, bet ir pažinimas, sąmoningumo ugdymas - viskas pasidaro elementaru.

Teksto komentarai

Komentuoti