Vitamino E šaltiniai maiste (foto)
Vitaminas E yra kiekvienam žmogui būtinas, riebaluose tirpus vitaminas, kurio yra daugelyje natūralių šaltinių. Jis pasižymi antioksidacinėmis savybėmis ir gali būti naudojamas siekiant išvengti tokių ligų kaip vėžys ir širdies ligos. Maiste galima rasti daug įvairių vitaminų, vienas iš jų – vitaminas E. Žmogaus organizmui reikia vitaminų, kad jis tinkamai funkcionuotų.
Du labiausiai paplitę vitamino E maisto šaltiniai yra augaliniai aliejai ir riešutai.
Natūralūs Vitamino E šaltiniai maiste
Kiti, vertingi vitamino E šaltiniai yra:
- Avokadas
- Špinatai
- Saulėgrąžų sėklos (sėmkės)
- Kviečių gemalai
- Viso grūdo duona
- Kiaušiniai
Avokadas yra vaisius, kurį galima valgyti žalią, sutrintą arba sutrintą. Jis taip pat yra gausus vitamino E, kuris yra svarbi maistinė medžiaga jūsų odai, šaltinis. Valgant avokadą, organizmas pasisavina riebalus ir vitaminą E iš vaisiaus, kad apsisaugotų nuo odos pažeidimų ir juos atstatytų.
Špinatai yra geras vitamino E šaltinis, kuris siejamas su mažesne prostatos vėžio rizika. Vitaminas E taip pat padeda reguliuoti kraujospūdį, sveiką odą ir regėjimą.
Saulėgrąžų sėklos yra puikus vitamino E šaltinis. Jose yra daug širdžiai naudingų riebalų, be to, jose gausu baltymų.
Kviečių gemalai yra sveika ir žmogui naudinga grūdo dalis, tai puikus vitamino E šaltinis.
Pilno grūdo duona yra sveikesnė baltos duonos alternatyva. Joje yra daugiau maistingųjų medžiagų, taip pat daugiau vitamino E. Viso grūdo duonoje vitamino E yra daugiau nei baltoje duonoje. Tai labai svarbu renkantis pilno grūdo miltus, o ne baltus, nes pilno grūdo miltuose yra daugiau maistinių medžiagų.
Kiaušiniai yra puikus vitamino E šaltinis. Geriausias būdas gauti vitamino E iš kiaušinių – valgyti trynį, nes jame yra didžiausias šios maistinės medžiagos kiekis.
Teksto komentarai