Vitaminas E

Vitaminas E

Tai yra riebaluose tirpus vitaminas, t. y. jis gali būti kaupiamas organizme ir naudojamas ilgą laiką. Jis taip pat yra antioksidantas, padedantis apsaugoti ląsteles nuo laisvųjų radikalų daromos žalos.

Vitaminas E gali padėti esant odos problemoms, pavyzdžiui, egzemai ir dermatitui. Jis taip pat gali padėti žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu ar padidėjusiu kraujospūdžiu.

Šis vitaminas yra vienas iš svarbiausių vitaminų moters organizme, nes yra atsakingas už reprodukcinės sistemos funkciją. Jei trūksta vitamino E, sumažėja moteriškųjų lytinių hormonų gamyba, o po pastojimo kyla persileidimo rizika. Dienos dozė ruošiantis nėštumui 100-300 TV – priklausomai nuo moters svorio ir kūno sudėjimo. Tokoferolis (t. y. vitaminas E) skiriamas atskirai nuo kitų vitaminų. Dozė gerokai padidinama, jei yra persileidimo rizika.

Maisto produktai, kuriuose yra vitamino E: paprikos, špinatai, augaliniai aliejai, alyvuogės, abrikosai, salotos, papajos. Svarbu pabrėžti, kad ne visiems žmonėms reikia vartoti vitamino E  turinčių papildų. Todėl visuomet turėtumėte pasitarti su gydytoju, ar jums reikia juos vartoti, ar ne.

Teksto komentarai

Komentuoti