Viduriavimas. Ko nevalgyti viduriuojant?
Ankstesniame įraše apie tai kaip nustoti viduriuoti jau surašėme kokius vaisius, daržoves, kepinius bei mėsos ir pieno produktus rinktis norit sustabdyti viduriavimą. Rašėme ir apie virto kiaušinio naudą. Tačiau be šių, normaliai žarnyno funkcijai atstatyti naudingų produktu yra visas sąrašas maisto produktų kurių geriau vengti esant laisviems viduriams.
———-
Vaisiai
Žali (neapdoroti) vaisiai;
Džiovinti vaisiai;
Daržovės
Brokoliai, briuselio kopūstai, kalafiorai, kopūstai, kukurūzai, žirniai, pipirai, ridikai, špinatai;
Žalios daržovės;
Duonos produktai, kepiniai
Stambiagrūdžiai duonos produktai;
Rudieji ryžiai;
Skaldyti kviečiai;
Duona su džiovintais vaisiais ar riešutais;
Sausi pusryčiai, kruopos
Pilno grūdo dribsniai;
Sėlenos;
Granola;
Sausi pusryčiai su riešutais ar džiovintais vaisiais;
Riešutai
Atsisakyti riešutų;
Ankštiniai ir pupos
Sviestinės (Limos) pupelės, raudonos pupelės, juodosios pupelės;
Lęšiai, Avinžirniai;
Kitas maistas
Patiekalai kurių sudėtyje yra kukurūzų (pvz spragėsiai, paplotėliai);
Sėklos bei riešutai, kokosai, džiovinti vaisiai bei daržovės;
—–
Pabaigai primename, kad viduriuojant rekomenduojamas lengvai virškinamas maistas;
Teksto komentarai