graikinių riešutų kevalų trauktinė
Liaudies žinios apie graikinių riešutų kevalus yra labai vertingos.
Graikinis riešutas yra daugybės vitaminų ir naudingų medžiagų šaltinis. Daugelis žino, kad jame yra daugybė baltymų ir naudingų riebalų, todėl pats riešutas yra plačiai vartojamas ir vetinamas. Tačiau šio riešuto lukštas dažnai išmetamas, nors jis savo sudėtimi bei vertingomis savybėmis nenusileidžia nei pačiam riešutui.
Sakoma, jog graikinių riešutų kevalai yra itin naudingi esant širdies bei kraujotakos ligoms. Ir tai nėra nuostabu, juk jame randame visa eilę vitaminų stiprinančių mūsų organizmą:
Vitaminas E – medicininiais tyrimais įrodytas efektas kovojant su odos senėjimu. Stebėtinai geri rezultatai stiprinant nagus bei plaukus. Pastebėta nauda moters ciklo sureguliavimui.
Vitaminas A. Kovoja su raukšlėmis, normalizuoja medžiagų apykaitą žmogaus organizme bei sulėtina perteklinių riebalų kaupimosi procesus.
Vitaminas P (rutinas). Švelnina organizmo reakciją į kenksmingą aplinkos poveikį. Siprina kraujagysles. Įrodyta šio vitamino nauda širdies ligų profilaktikoje.
Jodas. Mineralas padedantis skatinti smegenų veiklą. Jį rekomenduoja vartoti stresinių situacijų metu, taip pat padidinto protinio aktyvumo laikotarpiu.
Graikinio riešuto kevalas, kurio gydomosios savybės pagrįstos šiais žmogaus organizmui vertingais vitaminais ir mineralais, įeinančiais į jos sudėtį, padeda nuraminti nervų sistemą, taip pat palankiai veikia emocinę žmogaus būseną.
Be to, graikinio riešuto kevalas yra stiprus antioksidantas. Tai reiškia, kad jos vartojimas padeda apsisaugoti nuo kensmingų aplinkos poveikių. Šio produkto vartojimas padeda padidinti natūralų organizmo atsparumą ir stiprinti imuninę sistemą.
Kaip atsirinkti kokybiškus graikinius riešutus trauktinės gamybai?
Jeigu patys neauginate riešutų bet perkate juos – nieko baisaus, tačiau geriau rinkitės vietinių ūkininkų derliaus riešutus arba ieškote riešutų su žinoma kilmės vieta.
Pasak daugelio liaudies medicinos žinovų – graikinių riešutų kevalų trauktinė yra vienas geriausių būdų ilgam išsaugoti riešuto lukšto naudingąsias savybes. Šiam tikslui yra pateikiamas receptas pagal kurį ruošiamas štai toks užpilas:
Iš turimo kiekio atrinkite 15 cielų graikinių riešutų. Atidžiai apžiūrėkite juos, antpilui naudokite tik sveikai atrodančius ir nepažeistus riešutus. Jeigu skaldydami pastebėsite, jog riešutas pažeistas ar viduje sunykęs – pakeiskite jį kitu sveiku riešutu.
Trauktinės gamybos procesas:
· Nuplaukite ir išvalykite 15 graikinių riešutų kevalų;
· Palikite juos pradžiūti kambario temperatūroje, saugokite nuo tiesioginės saulės;
· Pasiruoškite maždaug 0.5-0.7l talpos hermetikšą indą;
· Išplaukite jį net jei manote, jog indas yra švarus;
· Užpilkite graikinių riešutų kevalus stipriu alkoholiu (dengtine);
· Saugokite trauktinę tamsioje vietoje apie 12-14 dienų;
Kaip vartojama graikinių riešutų kevalų trauktinė?
Septynių dienų vartojimo kursas atrodo taip:
Kiekvieną rytą geriamas 1 valgomasis šaukštas graikinių riešutų kevalų trauktinės.
Profilaktinis kevalų trauktinės naudojimas:
Geriamas 1 valgomasis šaukštas graikinių riešutų kevalų trauktinės per savaitę.
Teksto komentarai