Sojų baltymai, naudingi visiems, ne vien vegetarams.

Paminėjus žodį „soja“, daugelis pagalvoja „fuj, kaip neskanu“. Ši mintis būna kartu su veido išraiška, parodančia, kad šlykštu.
Bet paklausus, ar jie kada nors yra valgę sojos baltymų betkokia forma (vegetariškų mėsainių, vegetariškos vištienos, tofu ir kt.), 99% atsakytų, jog nėra ragavę nieko panašaus.
o likęs 1 % kažkada bandė vegetarišką mėsainį ir nusivylė skoniu.

Iš pradžių sojų baltymai buvo reklamuojami, kaip gerinantys širdies veiklą, bet vėliau mokslininkai „persigalvojo“ ir paskelbė, jog taip nėra. Nesvarbu.
Jei valgysite vegetarišką sojos mėsainį, vietoje riebaus, daug cholesterolio turinčio mėsingo mėsainio – tokiu atveju soja „padės“ gerinti širdies veiklą.
Pakeisti riebius, daug hormonų turinčius gyvulinius baltymus į sojų baltymus yra naudinga sveikatai.
Sojų baltymuose yra mažai riebalų ir daug naudingų baltymų.

Yra senas posakis „Pabandyk – gal patiks“.
Tarkime, japonų labai mėgstamas tofu, gaminamas iš sojų pupelių ir gali būti priderintas prie beveik visų patiekalų. Jo skonis keičiasi atitinkamai nuo to, su kokiu patiekalu valgome.
Tofu taip pat galima dėti į tirštuosius daržovių kokteilius.



Sudomino? Sojos baltymų milteliai yra gana populiarūs tarp sportuojančių ir auginančių raumenų masę. Šie milteliai yra parduodami dideliais kiekiais ir geriami iš jų padaryti proteino kokteiliai.
Net jei ir nesate sportininkas, bet mėsos mėgėjas, šie sojų baltymų kokteiliai puikiai tiks norint pasiekti norimą dienos baltymų kiekį.
Šių miltelių nereikia laikyti vėsioje vietoje ir juos galima maišyti su daug skysčių, pagal kiekvieno skonį.
Tokie kokteiliai yra daug sveikesni, nei tarkime ledų kokteiliai, o skoniu beveik nesiskiria.

Taigi, prieš atsakydami „fuj, neskanu“, suteikite sojoms šansą, išbandykite naujoves.
Neturite ko prarasti, neskaitant tam tikro kiekio cholesterolio.