Apelsinas
Apelsino nauda sveikatai

Apelsinai turėtų būti kiekvieno iš mūsų sveikos mitybos plano dalis. Jie sukaupia daugybę naudingų medžiagų: beta karoteno, folio rūgšties ir dar kelias dešimtis įvairių elementų, kurie padeda įveikti infekcijas.

Kuo šis vaisius naudingas?

  • Jei suvalgote vieną apelsiną per dieną, 20 proc. sumažinate širdies priepuolio riziką.
  • Apelsinuose gausu vitamino C –tai yra svarbus antioksidantas, kuris stiprina imuninę sistemą ir tuo būdu padeda apsisaugoti nuo ligų.
  • Apelsinų sudėtyje yra kalio, kuris padeda organizmui palaikyti tinkamą elektrolitų pusiausvyrą ir normalų širdies darbą.
  • Viename vidutinio dydžio apelsine yra 74 mg kalcio. O kalcis – svarbus elementas tvirtiems kaulams ir sveikiems dantims. Be to, kalcis yra svarbus elementas nervinių ląstelių apsaugai – ne veltui sakoma, kad nuotaikingą dieną užtikriname ryte išgėrę stiklinę apelsinų sulčių!




Jūsų dėmesiui pateikiame 5 faktus apie apelsinų sultis:

  1. Sergant gripu išgerkite stiklinę šviežiai spaustų apelsinų sulčių du kartus per dieną ir pagelbėsite nusilpusiam organizmui ne tik doze vitamino C, bet ir provitaminu A, B1, B2 bei bakterijas žudančiais fitoncidais.
  2. Apelsinų sultys padeda organizmui lengviau įsisavinti su maistu gaunamą geležį.
  3. Šviežių apelsinų sulčių stiklinę į dienos mitybos racioną vertėtų įtraukti nėščioms moterims, kadangi šiame gėrime yra nemažai folio rūgšties, labai reikalingos augančiam vaisiui.
  4. Apelsinuose esantys flavonoidai padeda išvengti kraujagyslių bei širdies ligų ir vėžio. Apelsinų sultys taip pat rekomenduojamos avitaminoze sergantiems žmonėms.
  5. Tyrimais įrodyta, kad fizinis krūvis ir puslitris apelsinų sulčių kas dieną padeda greičiau numesti svorį.